Tudástár és Blog

Egy autóipari ülésgyártó útja az Ipar 4.0 felé

Az Adient ülésgyártó konszern néhány nagy nevű autógyártó ügyfele nyomására létrehozta az Ipar 4.0 programját és egy szokatlan megközelítést választott a tesztelésre. A legfejlettebb üzemükkel kezdték.
Adient ülésgyártó ipar 4.0 automatizálási fejlesztés

Amikor a gyártók és az automatizálással foglalkozó beszállítók az ipar 4.0 -ról beszélgetnek, igyekeznek a legkönnyebben elérhető eredményekre összpontosítani. Az autóipari üléseket gyártó Adient cég (már az ipar 4.0-át alkalmazzák) más megközelítést választott. Azzal a gyárral kezdték a fejlesztést, amelyiknek a legkevésbé volt rá szüksége.

Az Ipar 4.0 az Ipari Forradalom egy új korszakát jelzi, amely erősen fókuszál a technológiák közötti átjárhatóságra, automatizálásra, gépi tanulásra és a valós idejű adatfeldolgozásra.

Az Ipar 4.0-ra hivatkoznak még IIoT vagy okos gyártás néven, ami a fizikai gyártás és a digitális technológiák, a gépi tanulás és a Big Data házasságára utal. A jövő gyárai egy holisztikus és összefonódó ökoszisztémában működnek, ahol a gyártás és a teljes ellátási lánc egy rendszert alkot.

Miközben minden cég és szervezet másképp működik, ugyanazokkal a mindennapi kihívásokkal néznek szembe – valós idejű rálátást és hatást szeretnének a folyamatokra, partnerekre, termékekre és emberekre.

A példaüzem sikere

Az Adient az Egyesült Királyság-beli Sunderland összeszerelő üzemét választotta, hogy az Ipar 4.0-s innováció meggyőző példáját publikálhassa.

„A legjobb üzemeink egyike volt. Ha még további 5%-ot ki lehetne hozni belőle, az már nagy szó volna.” mondta John Moulton, az Adient műveleti kiválóságért felelős alelnöke, amikor egy hónapja nyugdíjba vonult. „Mintaüzemmé akartuk alakítani, a legújabb automatizálási és összeszerelési technológiával. Olyan példát szeretnénk létrehozni, amit mindenki irigyelhetne.”

A csapat először a sunderlandi Adient gyenge pontjait és legkomolyabb problémáit megvizsgálva több mint 30 lehetséges használati esetet gyűjtött össze, ahol fejlődni lehetne. Később egy workshop keretében 18-ra szűkítette azokat, legvégül pedig 12-t választottak ki. Moulton a chicagói Ipar 4.0 ThinkTank rendezvényen olyan példát mutatott be a hallgatóság előtt, amely ötvözi a robotikát, a gépi látást és az elmélyült tanulási technológiákat.

A robot, a fejlett technológia következtében pontosan tudja már, hogyan kell tökéletesen összeillesztenie az üléseket.

Az Adient egy másik esetben kiterjesztett valóságot (AR) használt a képzés felgyorsítására. Ez különösen hasznos volt egy kelet-európai üzemben, ahol a munkavállalók legalább 12 nyelven beszélnek.

Az ipar 4.0 eszköztárából melyik hozta a legnagyobb nyereséget?

Moulton számára az Ipar 4.0 eszközrendszeréből az analitika volt a legérdekesebb. Az adatok elérhetősége, és betekinthetősége és hogy mit lehet elérni általuk. „Ez volt a legjobban működő üzemünk, de hónapról hónapra láttuk a különbségeket,” állította.

Moulton szerint az Adientnek kiemelkedő a haladása az új technológia alkalmazásával. Most tudja mi történik a gyárban, de nemsokára jobban előre tudja majd jelezni azt mit kell változtatni. ”Láthatjuk azt, hogy a minőség fejlesztéséhez és a munkaidő csökkentéséhez milyen változások szükségesek,” mondta, és sürgette a hallgatóságot, „Kezdjék el gyűjteni az adatokat; elképedtek majd, mennyi mindenre hasznosíthatóak!”

Moulton szerint, noha ez még folyamatban lévő munka, máris izgalmas. „Ma már adatokat gyűjtünk; tudjuk, hogy több adatra lesz szükségünk, és szükségünk lesz valakire, aki kielemzi ezeket.”
Egy erős kezdést hozott az Adient sunderlandi gyára, a legjobb üzleti módszerekkel, automatizálásokkal, ellátó lánc optimalizálással, folyamatos fejlesztéssel és minőségi programokkal. ”Már több mint 300 millió dollárnyi folyamatos fejlesztések vannak minden évben, kifejezetten minőségi fókusszal.” tette hozzá Multon.

Ez a pont, amelynél a Boston Consulting Group (BCG) bejön a képbe: először, hogy megértse az Adient folyamatát, aztán hogy összeállítson egy elemzést.

A gyenge pontok erősítése

„Először a gyenge pontokat kerestük meg. Azonosítottuk, a kritikus fontosságúakat, és gondolkodtunk, hogy hogyan telepítsük az infrastruktúrát köré. Ez azért volt fontos, hogy az adatokat ténylegesen felhasználjak.” fejtette ki Jonathan Van Wyck, a BCG egyik vezetője, aki szerinte önmagában az adatgyűjtés nem segít.

Ahogy Van Wyck kiemelte, minden, amit az Adient és mások végeznek az Ipar 4.0-s innovációk tekintetében, úgy mint: intelligens robot használata, felhőn keresztüli kapcsolódás, valós időben reagálás, a már meglévő szilárd ipari alapokra épül. Ez volt a lényeg, amelyet több előadó is hangsúlyozott az Industry 4.0 ThinkTank két napja során: kezdjük egy erős alappal.

Pontosan az Adient sunderlandi üzemének erős kiindulási pontja volt—a már meglévő legjobb üzleti gyakorlatokkal, szilárd automatizálással, ellátásilánc-optimalizálással, folyamatos fejlesztéssel és minőségügyi programokkal. „Több mint 300 millió dolláros folyamatos fejlesztést végeztek minden évben, középpontban a minőségüggyel,” mondta Moulton.

Kik és hogyan ösztönözhetik az új technológia elterjedését?

Ám mindezek ellenére, hiába teljesített jól az Adient üzeme, még mindig nem volt élenjáró költséghatékonyságban. Még mindig volt lehetőség javításra.

Az Adient, miután az Ipar 4.0-t egy összeszerelő üzemben tesztelte, egy más típusú környezetre akart váltani. Ezért a franciaországi vegyi feldolgozó üzemében folytatta, ahol további sikereket ért el. Az ülésgyártó azt tervezi, hogy ezt a jó kezdeményezését több üzemére is kiterjeszti.

A világszerte 230 összeszerelő és gyártóüzemmel rendelkező Adient céget lényegében maguk az ügyfelek ösztönözték az Ipar 4.0 alkalmazására. Az olyan cégek, mint a BMW, a Volkswagen, a Mercedes és a Renault tették fel a kérdést az Adient számára, hogy mit csinál az Ipar 4.0 terén. Így jutott fel a kezdeményezés csúcsvezetőséghez, ahol a legfelsőbb vezetők a folyamat felgyorsításának mikéntjét kutatták.

Moulton határozott meggyőződése, hogy az Ipar 4.0 vezérigazgatói téma—nem csak a cégnél lévő műszaki emberek vitatémája.

Szerinte a vitának valójában nem azzal kell kezdődnie, hogy milyen rendelkezésre álló technológiák vannak, hanem a gyártó gyenge pontjainak vizsgálatával, és a teljesítményjavítás lehetőségeivel. Továbbá ne felejtsük el az egyenlet emberi oldalát sem, figyelmeztetett, beleértve a változáskezelést, a készséghiányt és a képzést.

További cikkeink

Projektvezető

Milyen feladatok várnak az új munkatársra? Projektek leszállítása határidőre, a megfelelő minőségben, a költségkereteken belül Projektcsapat vezetése (feladatok delegálása és teljesülésük követése, ellenőrzése) Külső és…

Villamos szerelő

Milyen feladatok várnak az új munkatársra? Villamos vezérlőszekrények villamos és mechanikus szerelése Az épített gépek műhelyi és helyszíni villamos szerelése, bekötése A villamos szerelésekhez kapcsolódó…

Gyártás koordinátor/Raktáros

Milyen feladatok várnak az új munkatársra? A gyártásba érkező alapanyagok, alkatrészek beazonosítása, minőségének és mennyiségének ellenőrzése, kapott dokumentumok megfelelő kezelése Az alkatrészek műveleti lapján meghatározott…

Fémek felületi kezelésének lehetőségei

A fémek felületét különféle módokon lehet kezelni. A fizikai vagy kémiai eljárások során elérhető, hogy a festék vagy más réteg jobban tapadjon, a felület jobban ellenálljon a korróziónak, jobban forraszthatóvá váljon a fém, stb.

Villamos tervező mérnök/PLC Programozó

Mi szükséges számunkra a pozíció betöltéséhez? Automatizálásban, célgépépítésben szerzett legalább 3 éves tapasztalat E-PLAN ismeret Kisfeszültségű áramkörök tervezésében, esetleg kivitelezésében is szerzett tapasztalat Projekt szintű…

Pókdaru bérlés (UNIC URW-295 minipók)

Az UNIC URW-295 pókdaru mozgékonyságáról, terhelhetőségéről és jó munkabírásáról ismert a piacon. Mindössze 0.6m széles, így egy átlagos bejárati ajtón is könnyedén befér, hogy akár 2.9 tonnát felemeljen. A maximális emelési magassága 8,8 méter.

Mérnökiroda

8 fős tervező részlegünk a Solid Edge tervezőrendszert használ a gépészeti tervek elkészítéséhez. Ezzel a rendszerrel mérnökeink az utolsó apró csavarig kidolgozzák a berendezés részleteit.