Autóipar

Automata Hegesztő Robotcella

Feladat

A cél egy automatikus mágnestekercs hegesztő gép volt a szükséges ciklusidő és a megfelelő minőség elérése érdekében.

Megoldás

A robotcella mágnes tekercs hegesztését végzi. Az operátor feltölti a kép jobb oldalon látható tálcát az alkatrészekkel és behelyezi a gépbe. Innentől automata a folyamat. A Fanuc robot egyesével megfogja a tekercseket és odatartja a hegesztőgéphez, majd hegesztés után visszahelyezi azt az elvételi pozícióba. Amikor az egész tálca hegesztésre került, a tálca cserével újraindul a folyamat.

Eredmény

Gyors és ugyanolyan minőségű hegesztések készítése, ahol 1 operátor dolgozik, akinek a feladata tálcák cseréje. Maga a minőség nem függ emberi tényezőtől.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech