Faipar

Automata Koporsó Csiszoló Robotcella

Feladat

A munkaerőhiány és a megfelelő csiszolási minőség miatt volt szükség egy automata gépre, melyet egy robotizált cellával oldottunk meg.

Megoldás

Ez egy 19x7m-es szállítópályával rendelkező automata robotcella. Különlegessége, hogy 19 fajta koporsó csiszolását tudja elvégezni a robot. A szállítópályán random érkeznek a koporsók, melyeket meg kell csiszolni. A robotfejen erre a feladatra specializált kefét szereltünk, melynek segítségével elérjük a kellő felületminőséget. A szállító be-és kihordó részén stopper állomásokat helyeztünk el, ami a termékek pufferelésére szolgál. A koporsók azonosítására vonalkód rendszert és a robotcella előtti állomáson lévő távolság mérést alkalmazunk.

Eredmény

Sikerült mind a 19 fajta terméket megfelelő minőségében átcsiszolnunk. Ezzel a megoldással az elvárt ciklus idő alá sikerült optimalizálnunk a robotcellát.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech