Autóipar

Dugattyú gyűrű szerelő állomás

Feladat

Egy új motor gyártósorába kellet beintegrálnunk egy olyan dugattyúgyűrűadagolót, mely megfelel az elvárt autóipari minőségnek és képes tartani az előírt ciklusidőt.

Megoldás

A félautomata dugattyúgyűrű szerelő gép, ami egy új 3 hengeres benzinmotor dugattyúira szereli fel az olajlehúzó gyűrűket. A 3 db oszlopon tárazzuk be a gyűrűket. A gyűrűk adagolása automatán történik, mindig csak egy gyűrűt feszít elő a gép. A gyűrűket egy késhez hasonló penge tolja előre. Előfeszítve várja a gyűrű a dugattyút, melyet az operátor tesz a megfelelő pozícióba. A gép ellenőrzi a dugattyú pontos helyzetét, majd elengedi a gyűrű előfeszítését és a rugó a helyére pattan.

Eredmény

Egy olyan félautomata gép kivitelezése, amely operátorral együtt képes olyan dugattyúkat gyártani, amelyek megfelelnek az autóipari szabványoknak.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech