Autóipar

Fröccsöntő robotcella

Feladat

Két darab fröccsöntőgép kiszolgálása a szükséges ciklusidő elérése érdekében. Emellett ki kellett dolgoznunk magát a fröccsöntőszerszámot és egy maradékanyag csiszoló rendszert is.

Megoldás

A robotcella 2 db fröccsöntőgépet szolgál ki. Ebben a projektben magát a fröccsöntő szerszámot is mi terveztük. A fröccsöntő gépek automata anyagadagolással rendelkeznek. A gépek melletti robot a fröccsentett munkadarab kivételére szolgál. Kivétel után a robot lerakja a terméket az átvételi helyre. Majd a második robot felveszi a terméket és odatartja azt a csiszoló géphez, mely az angus anyag eltávolítására hivatott. Csiszolás után pedig a termék a megfelelő termékládába kerül.

Eredmény

A két fröccsöntő gépet egy iker robotcellával sikerült kiszolgálni. A szükséges ciklusidő és megfelelő minőség mellett, emberi beavatkozást egyáltalán nem igényel a cella.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech