Autóipar

Kézi szerelő sablonok

Feladat

Az autó motorterében található csőrendszerek pontos összeszerelése megfelelő minőségben. Ezek a kézi szerelő sablonok az autóipar számára készülnek, évente mintegy 130-150 db.

Megoldás

Ezek a készülékek lehetnek mechanikusak, elektromosak vagy éppen elektro-pneumatikusak. A szerelő sablonok a megrendelő standard-ja szerint épül, a vezérléssel rendelkező készülékeket egyszerűen egy Harting csatlakozóval tudjuk beüzemelni. Ezzel a megoldással pl. egy adott nyomástesztelő állomáson több terméket is tesztelhetünk.

Eredmény

Megfelelő mennyiségű és minőségben összeszerelt autóipari termék gyártása.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech