Autóipar

Körasztalos hegesztő és szerelő állomás

Feladat

Egy a gyártásba kerülő új termék teljesen automatizált szerelése az autóipari szabványoknak megfelelően.

Megoldás

Ez a körasztalos megoldásnak a feladata a termék szerelése, hegesztése, illetve alkatrészek meglétének ellenőrzése. Összesen 5 darab pozíciót tartalmaz. Az első 2 állomáson az alkatrészeket rezgőadagoló segítségével helyezzük a szerelési pozícióba. Majd azt követi egy automata TIG hegesztés. Utána pedig egy újabb alkatrész rezgőadagolóval történő adagolása, melyet robotos megoldással helyezünk a végtermékre. A folyamat közben folyamatos ellenőrzés történik, emellett pedig programozási oldalról mindet adat online mentése biztosított.

Eredmény

Sikeres minőségű összeszerelés automatizálása, a szükséges jogszabályok és ciklusidő betartása mellett.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech