Autóipar

Lézergravírozó állomás

Feladat

Minőségügyi okokból és termék visszakövethetőség miatt volt szükség egy félautomata lézergravírozóra, ahol a szükséges sorozatszámot, gyártási dátumot és vevői kódot mindig pontosan és ugyanolyan minőségben kell megoldani.

Megoldás

Ez egy kéziforgatású körasztalos lézergravírozó állomás. Működése egyszerű, a körasztalon látható ülékek cseréjének segítségével több terméket tudunk gravírozni. Ebben a gépben Macsa spanyol lézerező van, de korábban alkalmaztunk már Keyence, Vereo és Rofin lézert is.

Eredmény

Megnőtt a feliratozás minősége és pontossága, az ebből fakadó vevői reklamáció megszűnt.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech