Tudástár és Blog

Mennyi munkaerőt képes kiváltani egy robot?

Azzal keresett meg minket egy raklapgyártással foglalkozó cég, hogy segítsünk nekik kiszámíthatóbbá tenni a gyártást. Egyúttal növelni akarták a termelési kapacitást, hogy nagyobb volumenű megrendeléseket gyorsabban és kiszámíthatóan teljesíthessenek. Az első számú problémájuk az volt, hogy az emberi erővel végzett, nehéz fizikai munkákra egyre nehezebb munkaerőt találni.

Megoldás a kkv-k munkaerőhiányára

Cégvezetők körében anekdotákat hallani csillagászati bérigényekről, juttatásként kért délutáni sziesztáról vagy éppen arról a már-már tendenciának tekinthető dologról, hogy vannak, akik egyszer csak elfelejtenek bejárni dolgozni.

Mielőtt megoldásokról beszéltünk, megismertük a cég működését és a munkafolyamatait, hogy személyre szabott megoldást tudjunk javasolni.

Hogyan zajlik a termelés egy raklapgyártó cégnél?

A munkaerőhiány a nehéz áruk mozgatásánál jelenik meg leginkább. A munkásoknak napi közel 200-300 raklapot kell mozgatniuk, ami egyenként akár 40 kilogrammot is nyomhat. Ez elsőre nem hangzik annyira nehéznek, de a sokadik emelés után már egy jó fizikummal rendelkező férfi is megérzi a terhelést, ezért minden egyes raklapot 3 vagy 4 ember emel meg. Először ezeket beleteszik egy sablonra vágott formába, összeszegecselik, majd ismét átrakják a kamionba vagy a targoncára.

Maga a munka nem igényel magas szakképzettséget, viszont fizikálisan annál megterhelőbb, és ahogy a bevezetőben is jeleztük, gyakoriak a sérülések. A kkv-k azonban nem tudják pótolni a kiesett munkaerőt, ezért a termelés mértéke ismét jelentősen csökken.

Ennek köszönhetően szinte állandóak a szervezési kihívások. Folyamatosak az átütemezések, a túlóráztatás, valamint sokszor magyarázkodni kell az ügyfeleknek a késések miatt. Ezek extra költségekkel és gyakran kötbérrel is járnak, ami további rossz hatással van a már így is alacsony árrésre.

A kapacitásbővítéshez az ismétlődő, nehéz fizikai munkát érdemes először célba venni

Ennek az oka egyszerű, hiszen a megtérülési idő ebben az esetben a legrövidebb. Lehetőség van automatizálni a teljes gyártósort, vagy ipari robotokat, célgépeket és sablonokat alkalmazhatunk az egyes folyamatokban.

A több különféle megoldás miatt érdemes elkészíttetni egy pénzügyi forgatókönyvet, ahol a szakember konkrét becsléseket ad a megtérülésre. Olyan céget keressen, aki mérnöki és gyártói tapasztalattal is rendelkezik. A döntés előkészítésre szánja rá a kellő időt, ami nem ritkán akár 3-6 hónapot is igénybe vehet.

“Az automatizált gyártósor az érettebb cégeknél jöhet szóba a magas tőkeigény miatt. Az ipari robotokkal egy magasabb szintre léptünk és megszabadultunk a nehéz fizikai munka nagy részétől.”

– említi meg a raklapgyártó cég tulajdonosa.

Véleménye szerint az automatizálás kérdésével évi 300-500 milliós árbevételtől érdemes foglalkozni, jó kihasználtság és stabil megrendelői állomány mellett.

Ők már a kezdetektől fogva fejlesztik a gyártás folyamatát, sablonokkal és egyszerű célgépekkel, így az automatizálás természetes lépésnek tűnt.

A cégvezető azt akarta eldönteni, hogy mit és mennyi feladatot automatizáljanak. Ki akarta deríteni, hogy pontosan mire van szüksége, és képes-e a választott cég megvalósítani. Ugyanis papíron minden szépen mutat, de a gyakorlatban dől el, hogy működik-e. Az alábbi kérdéseket érdemes feltenni:

●      Hogyan fogják használni a választott megoldást a mindennapokban?

●      Reálisan mennyi idő kell ahhoz, hogy üzemszerűen termeljenek?

●      “Hogyan fogunk együtt élni és együtt fejlődni a technológiával?”

●      “Mi kell ahhoz, hogy képesek legyünk a legtöbbet kihozni a technológiából?”

Végül hozzáteszi, hogy a pénz és a megtérülés elsődleges kritérium, de számára ugyanolyan fontos volt, hogy ellenállóbbá tegye a cégét a külső hatásokkal szemben. Kiszámíthatóbbá akarta tenni a gyártást. és végre enyhíteni az állandó személyzeti problémák terhét.

A KKV cégvezető a tőkearányos megtérüléssel számol

Egy magyar KKV általában nem rendelkezik óriási készpénztartalékokkal és nincs egy biztosítókötélhez rögzítve, mint egy tőkeerős multicég. Egy rossz döntést talán még ki tud heverni, de évekkel lemaradhat a versenytársaihoz képest. Éppen ezért igyekszik a legjobb lehetőségeket megragadni, figyelembe véve az ehhez párosítható kockázatot.

Tehát megnézi, mennyibe kerül a megoldás, és mennyi bevételt hozhat. Majd kiválasztja azt a lehetőséget, ami a befektetett tőkéhez képest a legnagyobb hasznot hozza. Miközben nem vállal túl nagy rizikót. Inkább lépésenként halad, és miután az első lépés bizonyított, akkor teszi meg a következőt.

Cikkünk készítésénél több vezetőt is megkérdeztünk a már lezárult vagy éppen folyamatban lévő automatizáló folyamatokról és azok kockázatairól. Ők az alábbi szempontokat tartják fontosnak:

●     Finanszírozási lehetőségek és készpénzáramlás (cashflow) tervezése

●     Stabil megrendelői állomány és magas kihasználtság

●     Annak a képessége, hogy új lehetőségeket és megrendelőket szerezzenek (marketing és értékesítés)

●     A piaci környezet, versenytársak, makrogazdasági kilátások

●     Árrés és várható profit

Nem kézzelfogható dolog, de megbíznak-e abban, hogy az automatizálást végző partner, és a választott megoldás hozza-e az ígért eredményeket. Ehhez kapcsolódó szerződési feltételek, fizetési ütemezés és biztosítékok.

 

A növekedés problémákkal jár. Aki új szintre akar lépni, az készüljön fel új problémákra.

 

mondta egy 70 főt foglalkoztató gyártócég vezetője.

Megjegyzés: Az automatizálás széles spektrumon mozog és számos területe van. A cikkünkben az egyszerűség kedvéért csak a fizikai gyártás és anyagmozgatás automatizálásáról beszélünk.

Az ipari robotokkal 2-3 éves megtérülést számoltak

Alkalmazhatunk robotcellákat a kulcsfontosságú munkafolyamatoknál, de bonyolultabb rendszerek már több konvejjorrendszert is tartalmazhatnak, amik anyagmozgató és megmunkáló gépeket, illetve robotokat is képesek egymással összekapcsolni.

Figyelembe kell venni az üzemeltetési és karbantartási igényeket, a műszaki felkészültséget, a rendszerintegráció kötöttségeit, a hálózati lehetőségeket és számos más feltételt. Egy felkészült partner fel tudja tenni a megfelelő kérdéseket, hogy teljes képet kapjon.

Az említett raklapgyártó cégnek elkészítettük a költségkalkulációt és a cégvezető 3 darab ipari robot beszerzése mellett döntött. A tervezési és programozási feladatok elvégzése után a helyszínre szállítottuk a robotokat.

Az első időszak a tesztüzemé, amikor a mérnökök a helyszínen megfigyelik a tervezett működést.

Az árumozgatás mellett a raklapok összeszegecselését is a robotra bíztuk.

–       mondta a raklapgyártó cég vezetője, kiemelve, hogy ésszerű volt rászerelni a robotkarra, egy erre a feladatra egyedileg tervezett célszerszámot. Ugyanis ezt is kiszámolták.

A tesztüzem alatt a munkások bepakolták a megmunkálandó anyagot, amin a robot elvégezte a szegecselést, majd elintézte a raklapok mozgatását. A gyár a tesztüzem alatt is tudott termelni, ezért a kieséssel nem kellett számolni.

Ugyanakkor, mint minden automatizálási munkában, itt is adódtak olyan problémák, amiket nem lehetett előre látni. A mérnökök megoldották a felmerült nehézségeket. Végül felgyorsították a robotok működését, hogy a kívánt termelési mutatókat elérjék a robotcellák.

Természetesen a biztonság és az emberi élet védelme az elsődleges szempont a tervezésnél, így megelőzhetők a balesetek, sérülések vagy a berendezés megrongálódása.

››››Ha automatizáláson gondolkodik a cégében, vegye fel velünk a kapcsolatot ezen az oldalon. Miután megadja az adatait, felvesszük Önnel a kapcsolatot.‹‹‹‹

Hátrányból előny – profitnövekedés és munkavállalói elégedettség

Az üzembe helyezett robotok a nehéz fizikai munkát könnyű fizikai munkává változtatják. Már csak ennek a ténynek köszönhetően is sokkal könnyebben lehet munkaerőt találni, és több emberből lehet válogatni. A nehéz fizikai munkára csak egészséges férfiak választhatók, de még az ő esetükben is sok a több napon át gyógyuló sérülés. Az ipari robotok segítségével azonban már nőket és csökkentett munkaképességű férfiakat is lehet alkalmazni.

A nehéz fizikai munka miatti teljesítményingadozással már nem kell számolni, a gyártás zökkenőmentesen, problémák nélkül folytatódhat tovább. Természetesen a munkásokat szükséges betanítani a robotokkal történő együttműködésre, azonban ez nem igényel speciális ismereteket.

Egy ilyen gép 4 ember munkáját képes kiváltani, ami bruttó havi bérrel számolva 1,5-2 millió forint per hónap. További érvként érdemes szem előtt tartani, hogy a robot nem hibázik, ebből adódóan sokkal stabilabb eredményeket hozhat a vállalkozás számára.

A robotcellákkal növelhető a gyártáson elérhető profit, így a versenyképesség is, miközben szinte lenullázódnak a minőségi kifogások.

“Nem vagyunk felkészülve, hogy robotokat üzemeltessünk”

Gyakori félelem a cégvezetők körében, hogy a beszerzés után magukra maradnak a sok tízmilliós gépekkel, és probléma esetén nem tudnak mit kezdeni a robotokkal, mert egyszerűen nem értenek hozzá. Ez egy érthető félelem. Szerencsére ennél sokkal egyszerűbb a helyzet. Először is a betanítás alatt kellően meg fognak ismerkedni a munkatársai a gépekkel, hogy napi szinten tudják kezelni. Rendeltetésszerű használat mellett, megelőző karbantartásokkal egy robotkar nagyon-nagyon ritkán hibásodik meg. Rendkívül kiforrott és üzembiztos műszaki megoldásokat fejlesztettek ki a gyártók. Az üzembiztos és folyamatos termeléshez ezeket érdemes megfontolni :

●     Távmenedzsment és a diagnosztikai szoftver használata, amivel az interneten keresztül is meg tudja állapítani a problémát. Ez általában az automatizálást végző céghez van bekötve.

●     Az a legjobb, ha az automatizálást végző cég rendelkezik saját üzemeltető és szervizelő csapattal.

●     Saját műszaki karbantartó alkalmazása (ha van ilyen a cégénél, vonja be a döntéselőkészítésbe is)

Tanulságként azt tudnánk összefoglalni, hogy a siker 50 százaléka az alapos felkészülés és az adatok, számok ismerete. A siker másik 50 százaléka pedig a megfelelő partnerválasztás. Amikor ez a két tényező megvan, indulhat az automatizálás.

További cikkeink

Milyen egy modern gépészeti terv?

Régen a gépészeti tervek műszaki rajzokból és mindenféle számításokból álltak, a mérnök megtervezte, a technikusok kidolgozták a részleteket, a műszaki rajzolók pedig elkészítették a rajzokat. Ma már a műszaki rajzolók…

A robottechnológia fejlődéséről röviden

Az emberek mindig is szerettek tárgyakat és eszközöket létrehozni, alkotni. Az eszközök arra voltak hivatottak, hogy megkönnyítsék az emberek munkáját, vagy bizonyos feladatokat akár teljesen át is vegyenek az embertől.…

A CNC megmunkálás lehetséges fejlődési irányai

Cégünk a mindenkori technológiák alkalmazásával, magasan képzett mérnökökkel, az egyedi igények maximális figyelembevételével valósítja meg a CNC technológiák bevezetését.  A Szerszámgép 1.0-tól a Szerszámgép 4.0-ig Bár szerszámgépek már az ipari…

Mérnökiroda

8 fős tervező részlegünk a Solid Edge tervezőrendszert használ a gépészeti tervek elkészítéséhez. Ezzel a rendszerrel mérnökeink az utolsó apró csavarig kidolgozzák a berendezés részleteit.