Mérnökiroda

8 fős tervező részlegünk a Solid Edge tervezőrendszert használ a gépészeti tervek elkészítéséhez. Ezzel a rendszerrel mérnökeink az utolsó apró csavarig kidolgozzák a berendezés részleteit.

PMI – IPMA

Az ipari automatizálás világa a szemünk láttára nap mint nap változik, egyre nagyobb kihívás elé állítva a projektvezetőinket. Hitünk szerint csak a folyamatos képzések, a nemzetközi projektmenedzsment módszertanok és sztenderdek ismerete (PMI, IPMA) és alkalmazása révén vezethetünk sikerre komplex projektetek. A szakértői gárdánk vezetése és a partnereink igényeinek egyidejű kielégítése tapasztalt vezetőt kíván. A világszerte is elismert és több vezető vállalat által is használt, PMI és IPMA alapelvek alapján működő projektmenedzsment szoftver, az Easy Project támogatja napi működésünket egy projektorientált szervezetben.

Tervező szoftverünk a SOLID EDGE és Edge Cam

Megtervezik a berendezés vagy gyártócella elrendezését, elvégzik az alkatrészek tervezését, összeállítják az alkatrészeket szerelési egységekké. A klasszikus mérnöki számítási eljárásokon felül, ha szükséges, akkor mérnökeink mozgásszimulációkat, dinamikai szimulációkat vagy véges elemes szimulációkat végeznek. Korszerű vázszerkezet tervező és kábelezés szakmodulok használatával gyorsan és hatékonyan tervezhetőek meg a gépvázak és a pneumatikus, hidraulikus és elektromos kábelek ideális nyomvonala.

A tervek elkészülése után a beszerzés, a gyártás és szerelés is szorosan támaszkodik a 3D-s modellekre. Edge Cam segítségével technológusaink közvetlenül a CAD modellt felhasználva készítik el a forgácsoláshoz szükséges technológiát.

Minden tervet 3D-ben tudunk Önnek bemutatni akár már az ajánlati fázisban is, hogy Ön a döntéséhez minden információt megkapjon.

Teamcenter – Termék Életciklus Menedzsment

Versenyképességünk kulcsa, hogy gyorsan tudunk reagálni a vevői megkeresésekre. Ebben a legnagyobb segítségünk a Teamcenter, ami a SOLID EDGE tervezőrendszerhez szorosan kapcsolódó PLM (Product Lifecycle Management) rendszer.

Segítségével az általunk tervezett termékek életciklusa nyitott könyv számunkra az ajánlati fázistól kezdve egészen a megsemmisítésig. Minden információ, ami a koncepciótervezés, a termékfejlesztés, a gyártás, a szerelés, a programozás és a beüzemelés közben keletkezik, egy egyéges adatbázisban vannak tárolva. Tökéletesen megvalósítja a verziókövetést, így bármilyen módosítás történik is a terméken vagy a termék dokumentációján, mindig az aktuális verzió van terítéken. Mérnökeink egységes rendszerben, ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, így bármelyik mérnök át tudja venni szükség esetén a munkát a másiktól, így a határidőket maradéktalanul be tudjuk tartani.

A rendszerben előre definiált munkafolyamatok határozzák meg a lényegi folyamatokat, amelyek nem megkerülhetőek. A rendszerben tárolt adatok speciális adatstruktúrában vannak tárolva, így azok maximális biztonságban vannak. A tárolt CAD adatok a tervezőszoftver nélkül is hozzáférhetőek bárhonnan, így a beszerzés, a gyártás, a szerelés mindig naprakész információkat kap a termékkel kapcsolatban. E rendszer használatával a termékfejlesztési idő jelentősen lerövidül, és ez komoly versenyelőnyt jelent számunkra és partnereink számára is. A rendszer szorosan összefügg a gyártástámogató rendszerünkkel, hogy a gyártáshoz szükséges adatok is maximálisan naprakészek legyenek.

NormaX – Termelésirányítási rendszer

 

Vevőink által megkövetelt minőséggel kapcsolatos elvárások és határidővel szembeni követelmények folyamatos kielégítésének érdekében NormaX termelésirányítási szoftver bevezetését tartottuk indokoltnak.

A termelés folyamatát valós időben követő termelésirányítási rendszerrel felügyeljük. Segítségével a minden pillanatban nyomon követhetjük a gyártórészlegünkben folyó munkálatokat, jelzéseket kapunk a gyártási tervtől való eltérésről. Rendszerünk által készített statisztikák kiértékelésével folyamatosan optimalizáljuk a teljes gyártás folyamatunkat.

Napi, műszakszintű termelési terv előállítására alkalmas a szoftverünk, amely részletes tervet generál arra vonatkozóan, hogy a munkarendelések műveleteit mely konkrét időpontban és mely erőforrásokon, milyen sorrendben kell végrehajtani.

Külön előny, hogy a ráfordított dolgozói- és gépidőkkel az elvégzett munkák terv idői mindig összevethetők így a munkaidő kimutatáson túl a dolgozók termelési hatékonysága is mérhető, amely lehetőséget teremt a dolgozóink teljesítményük alapján történő jutalmazására.

Bárhonnan használható, a szoftver felhasználói nem csak a vállalkozás telephelyén, hanem internetes kapcsolat esetén bárhonnan elérhetik a szoftvert, például üzleti úton, vagy otthon is ezzel téve még rugalmasabbá a gyártás felügyelhetőségét.

Hogyan dolgozunk?

1. Specifikáció

A specifikus igényeire és gyártási folyamatára elkészítjük a specifikációt Önnel együttműködve és finomítva azt, amire részletes ajánlatot és ütemezést adunk.

2. Tervezés – Gyártás

Elkészítjük a specifikációban foglalt megoldást. Egy Önnek kirendelt mérnök – projektmenedzser kíséri végig a folyamaton, akit közvetlenül elérhet.

3. Beüzemelés

Az elkészült megoldást leszállítjuk, a rendeltetési helyen beüzemeljük és kezeljük az esetleges kihívásokat. Az átadás után a megoldás teljes életciklusában támogatjuk. 

Optimalizálja velünk gyártási folyamatait!