Mérnökiroda

 

Szakértő mérnökgárda

Házon belül kiépítettünk gépésztervező, villamostervező, PLC és robotprogramozó, mechanikus és villamos szerelő részleget, illetve a különböző területeket koordináló, minősített projektvezetőkből álló csapatot. Gépészmérnökeink a Solid Edge tervező szoftvert használják és az azt átfogó Team Center programban dolgoznak, míg villamosmérnökeink pedig E-Plan szoftverben terveznek. Ezzel az átfogóan működő, integrált rendszerrel mérnökeink az utolsó apró csavarig kidolgozzák minden termékünk legapróbb részleteit is.

Tervező szoftverünk a Solid Edge és a Edge Cam

Mérnökeink megtervezik a berendezés vagy gyártócella elrendezését, elvégzik az alkatrészek tervezését, összeállítják az alkatrészeket szerelési egységekké. A klasszikus mérnöki számítási eljárásokon felül, ha szükséges, akkor mérnökeink mozgásszimulációkat, dinamikai szimulációkat vagy véges elemes szimulációkat végeznek. Korszerű vázszerkezet tervező és kábelezés szakmodulok használatával gyorsan és hatékonyan tervezhetőek meg a gépvázak és a pneumatikus, hidraulikus és elektromos kábelek ideális nyomvonala.

A tervek elkészülése után a beszerzés, a gyártás és szerelés is szorosan támaszkodik a 3D-s modellekre. Edge Cam segítségével technológusaink közvetlenül a CAD modellt felhasználva készítik el a forgácsoláshoz szükséges technológiát.

Minden tervet 3D-ben tudunk Önnek bemutatni akár már az ajánlati fázisban is, hogy Ön a döntéséhez minden információt megkapjon.

Teamcenter – Termék Életciklus Menedzsment

Versenyképességünk kulcsa, hogy gyorsan tudunk reagálni a vevői megkeresésekre. Ebben a legnagyobb segítségünk a Teamcenter, ami a Solid Edge tervezőrendszerhez szorosan kapcsolódó PLM (Product Lifecycle Management) rendszer.

Segítségével az általunk tervezett termékek életciklusa nyitott könyv számunkra az ajánlati fázistól kezdve egészen a megsemmisítésig. Minden információ, ami a koncepciótervezés, a termékfejlesztés, a gyártás, a szerelés, a programozás és a beüzemelés közben keletkezik, egy egyéges adatbázisban vannak tárolva. Tökéletesen megvalósítja a verziókövetést, így bármilyen módosítás történik is a terméken vagy a termék dokumentációján, mindig az aktuális verzió van terítéken. Mérnökeink egységes rendszerben, ugyanabból az adatbázisból dolgoznak, így bármelyik mérnök át tudja venni szükség esetén a munkát a másiktól, így a határidőket maradéktalanul be tudjuk tartani.

A rendszerben előre definiált munkafolyamatok határozzák meg a lényegi folyamatokat, amelyek nem megkerülhetőek. A rendszerben tárolt adatok speciális adatstruktúrában vannak tárolva, így azok maximális biztonságban vannak. A tárolt CAD adatok a tervezőszoftver nélkül is hozzáférhetőek bárhonnan, így a beszerzés, a gyártás, a szerelés mindig naprakész információkat kap a termékkel kapcsolatban. E rendszer használatával a termékfejlesztési idő jelentősen lerövidül, és ez komoly versenyelőnyt jelent számunkra és partnereink számára is. A rendszer szorosan összefügg a gyártástámogató rendszerünkkel, hogy a gyártáshoz szükséges adatok is maximálisan naprakészek legyenek.

NormaX – Termelésirányítási rendszer

A Vevőink által megkövetelt minőséggel kapcsolatos elvárások és határidővel szembeni követelmények még magasabb szintű kielégítésének érdekében a NormaX termelésirányítási szoftver bevezetését tartottuk indokoltnak.

A termelés folyamatát valós időben követő termelésirányítási rendszerrel felügyeljük. Segítségével a minden pillanatban nyomon követhetjük a gyártórészlegünkben folyó munkálatokat, jelzéseket kapunk a gyártási tervtől való eltérésről. Rendszerünk által készített statisztikák kiértékelésével folyamatosan optimalizáljuk a teljes gyártás folyamatunkat.

Napi, műszakszintű termelési terv előállítására alkalmas a szoftverünk, amely részletes tervet generál arra vonatkozóan, hogy a munkarendelések műveleteit mely konkrét időpontban és mely erőforrásokon, milyen sorrendben kell végrehajtani.

Külön előny, hogy a ráfordított dolgozói- és gépidőkkel az elvégzett munkák terv idői mindig összevethetők így a munkaidő kimutatáson túl a dolgozók termelési hatékonysága is mérhető, amely lehetőséget teremt a dolgozóink teljesítményük alapján történő jutalmazására.

Bárhonnan használható, a szoftver felhasználói nem csak a vállalkozás telephelyén, hanem internetes kapcsolat esetén bárhonnan elérhetik a szoftvert, például üzleti úton, vagy otthon is ezzel téve még rugalmasabbá a gyártás felügyelhetőségét.

MotoSim – Szimulációs program

Robotcellák 3D szimulációja és offline programozása olyan eszközök, melyek hatalmas segítséget jelentenek az ajánlatadás, a tervezés és a beüzemelés során. Ezekre a célokra a programozóink a Yaskawa MotoSim programját használják.

Segítségével 3D szimulációkat készíthetünk a robot mozgásáról. Ezeket kiértékelve munkatér vizsgálatokat és ciklusidő becslést tudunk végezni. Több alternatívát készítve optimalizálni tudjuk a robot és a többi gépegység egymáshoz képesti elhelyezkedését. Ezeken felül a robotprogramok szinte teljesen elkészíthetők még mielőtt a robotcella le lenne telepítve.

A MotoSim használata számos előnnyel jár. Segítségével megalapozottabb ajánlatot tudunk Önnek adni. Ezenfelül csökkenthető a helyszíni, online programozási idő, így rövidül az üzembehelyezés. Új termékek programjait offline, még jóval a gyártás megkezdése előtt meg tudjuk írni és le tudjuk tesztelni. Emellett a már létező programokat is módosíthatjuk a hatékonyság növelése érdekében úgy, hogy a termelést nem kell közben megállítani.

Töltse le a Promatech Célgépgyártó Kft
rendszereinek ismertetőjét

Hogyan dolgozunk?​

1.

Követelmények felmérése, koncepció

A vevői igényeket iteratív módon felmérjük és megtaláljuk az optimális megoldást az adott feladatra.

2.

Projektindítás

A vevő által elfogadott koncepció alapján hozzárendeljük a szakembereinket a projekt megfelelő alfeladataihoz.

3.

Tervezés

A feladatok kiosztása után a legmodernebb gépész tervező rendszerekkel elkészítjük a berendezés 3D-s modelljét, villamos, pneumatikus és hidraulikus kapcsolási rajzait a legapróbb alkatrészig. A 3D modellt igény esetén bemutatjuk a partnerünk számára és jóváhagyás után elkészítjük a beszerzési listákat, valamint a gyártási, szerelési és
telepítési rajzokat.

4.

Beszerzés
és gyártás

Az előre eltervezett folyamatok szerint megtörténik az ütemezett beszerzés és gyártás minősített beszállítóink és részben belső gyártói kapacitásunk révén.

5.

Összeszerelés
és tesztelés

A kereskedelmi és gyártott tételek beérkezése után kezdődik a gépészeti és villamos szerelés, mely folyamatot a programozás és a végső tesztelés zárja le még a vevő telephelyén történő telepítés előtt.

6.

Beüzemelés

Mérnökeink lépésről lépésre megtervezik a beüzemelési és telepítési folyamatokat is, hogy a helyszíni munka a lehető leggyorsabban megtörténjen a partnerünk telephelyén, ezáltal a legkisebb kiesést okozva partnerünk termelésében.

7.

Szerviz

Beüzemelés után is nyomon követjük a berendezéseink
életútját. Szervízcsapatunk alapesetben 48 órán belül reagál az elvégzendő feladatokra.

Optimalizálja velünk gyártási folyamatait!

hu_HUHungarian
iso_promatech