Faipar

Raklapgyártó Robotcella

Feladat

A raklapgyártás kapacitásának növelése, illetve a munkaerőhiány kiváltása. Mindemelett nem csak nagy darabszámú raklapok gyártására volt szükség, hanem az egyedi méretű raklapokra egyaránt. Ahhoz, hogy a cella többfajta méretű raklapot tudjon gyártani különböző sablonokat kellett készítsünk a cellához.

Megoldás

A raklapgyártó robotcellában két darab Yaskawa Robot dolgozik összehangoltan. A folyamat teljesen automata. A bal oldali robot pneumatika segítségével veszi fel a raklap alkatrészeit (léc és a kockák), ezeket egy sablonba helyezi, majd összerakja magát a raklapot. A második robot összeszögeli a raklapot, majd kiveszi a sablonból és palettázza, melyet targonca segítségével a csomagolási állomásra visznek. A robotcella univerzális, több raklap gyártására képes, a termékek megfogása pneumatikus megfogóval történik.

Eredmény

Teljesen automatikus maga a gyártás, csak 1 operátorra van szüksége a cellának, akinek a feladata az alapanyag feltöltés és a késztermék elvétel. Sikerült lefednünk az összes gyártani kívánt raklapméretet.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech