Autóipar

Rugószerelő állomás

Feladat

Egy új termék összeszerelő (félautomata) gépet kellett készítenünk, amelynek feladata a termék megfelelő minőségű összeszerelése a szigorú munkavédelmi szabályok betartása mellett.

Megoldás

Az állomás egy rugót tartalmazó terméket nyom össze 2000 N erővel. Az operátor behelyezi a termék alsó felét az alsó ülékbe, majd a felső részét a felső ülékbe. Azután kilép a gép munkateréből és kétkezes indítással elindítja az automatikus folyamatot. Megtörténik a termék összenyomása, ahol nézzük a felépülő erőt és a prés löketét. Ha a folyamat végbement, akkor automatán kinyílik az ajtó és kivehető a termék.

Eredmény

Sikeres minőségű összeszerelés automatizálása, a szükséges jogszabályok és ciklusidő betartása mellett.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech