Autóipar

Szivárgásteszter ellenőrző állomás

Feladat

Egy már a gyártásban lévő termék alkatrészeinek végellenőrzése a kiszállítás előtt. A termékbe szerelt O-gyűrűket kellet ellenőrizni.

Megoldás

Ez az állomás a már végtermékben lévő 3 darab O-gyűrűnek a detektálására alkalmas. Másnéven End of Line Tester. Levegővel történő mérési metódusokkal tudjuk az O-gyűrűk meglétét ellenőrizni. Ha az ellenőrzés rendben volt, akkor pedig egy pneumatikus pontjelölés kerül a termékre. Tehát egyfajta minőségellenőrzési folyamatot helyettesít.

Eredmény

Egy olyan gépet sikerült integrálni a már meglévő gyártósorba, mellyel tudjuk detektálni a kívánt alkatrészek meglétét, azáltal megszűntettük az ebből fakadó vevői reklamációkat.

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech