Tudástár és Blog

Termékek életciklusának a kezelése: PLM rendszer

Az ipar fejlődésével, az automatizálási folyamatokkal egyre nagyobb problémákat okoz a gyártott termékek számának kikalkulálása, a mindig új és új technikákkal módosuló gyártási folyamatok kézben tartása, megfelelés egy adott piac számára.

Szerencsére ezek a problémák egy kis befektetéssel már könnyen orvosolhatóak, hiszen a tervező szoftverek folyamatos fejlesztése és karbantartása ezért is van.

A cél töretlenül a minél nagyobb bevétel generálása a gyártóiparban, a gyártás szemléletének változása azonban folyamatosan változott az évtizedek során. Volt, amikor a mennyiség számított a minőséggel szemben, volt, amikor a vevők száma. Szerencsére az utóbbi időkben magára a termékre és annak életciklusára helyeződött át a fókusz.

Az életciklusok fontossága

A gyártási folyamatok bővülésével minden megváltozott, hiszen míg régen a tervezés, nyersanyagok beszerzése, gyártóerő és hely biztosítása, az eladás számított leginkább, ma már versenyelőnyt biztosít a határidők betartása, minőségbiztosítás, a termék utóélete: karbantartása, megszüntetése, újrahasznosítása. Ez utóbbi egyre égetőbb kérdéssé növi ki magát Földünk apadó nyersanyagforrásai és környezetszennyezései végett. Minél hamarabb keresni kell a lehetőséget a felhasználható anyagok kinyerésére. Nagy előnyt jelent továbbá a párhuzamos munkavégzési lehetőség az adott terméken, a megtervezett/ legyártott/ utó gondozott termék adatainak megfelelő kezelése, egy helyen tárolása, könnyű hozzáférhetősége.

A PLM (Product Lifecycle Management – termékéletciklus kezelés) koncepció a termék egyre komplexebb életciklus kezelésére született. A lényege, hogy a termék minden egyes életciklusához tartozó összes, leginkább műszaki jellegű dokumentumot, adatot, folyamatot, projektet egy egységes rendszeren belül kezel.

A rendszer előnye

A rendszer segítségével a termék ajánlati fázisától kezdve, a tervezésen, fejlesztésen, gyártáson, szerelésen, programozáson / beüzemelésen, karbantartáson keresztül a megszüntetéssel, újrahasznosítással bezárólag keletkező minden információt egységes adatbázisban tárol. Verziókövetést biztosítanak a különböző PLM megoldások, amellyel párhuzamos munkavégzés is megvalósítható: gondoljunk például a mérnökök összehangolt és egyidejű munkájára. De lényeges, hogy a különböző területen dolgozó szakemberek munkái is összehangolhatóbbá válnak. A munka átvétele könnyebben megvalósítható, hiszen az adatok rendelkezésre állnak. A főbb folyamatokat az előre meghatározott munkafolyamatok adják.

Mindezek hatására a termékfejlesztési idő lerövidülhet, a gyártási adatok mindig naprakészek, a költségek kiszámíthatóbbá válhatnak. A PLM használata már nem csak a nagyobb cégek számára nyújt lehetőséget, hanem a kis és középvállalkozásoknak is. Számukra optimalizált PLM megoldások is léteznek. Érdemes figyelni a rendszer bevezetésére, hiszen ez többet jelent, mint egy CAD megvásárlása.

A jól bevált PLM megoldás kiválasztásán túl fontos az adott forgalmazó tapasztalata, technikai tudása is, mint ahogy lényeges az ügyfelek igényeinek, a jelenleg használt rendszernek a felmérése, a megfelelő informatikai környezetek biztosítása, no meg a határidők szem előtt tartása.

További cikkeink

Gépészmérnök gyakornok

Feladatok: Kisebb alkatrész tervezési feladatok (Solid Edge/Team Center) Gépkönyvek elkészítése Dokumentáció kezelés, visszakövetés Társosztályokkal való kapcsolattartás Elvárások: Gépészmérnök vagy mechatronikai mérnök hallgató, vagy friss diplomás Heti legalább 30 munkaóra vállalása…

Vezető tervező

Milyen feladatok várnak az új munkatársra? Egyedi célgépek, készülékek, gyártósorok gépészeti önálló tervezése Tervező munkához szükséges számítások elvégzése Műszaki dokumentációk elkészítése Konzultáció kollegákkal a főbb funkciókat illetően A robotcellák, célgépek,…

A CNC gépek

A CNC betűszó az angol Computer Numerical Control kifejezésből ered, s számítógéppel vezérelt szerszámgépet jelent. Az ilyen gépek iránti igény már az iparosodás során megnövekedett termelésnél is jelentkezett, de a gyakorlatban az ipari robotok 1940-es évektől kezdődő fellendülésével vált valósággá.

Ipari robotok a 21. században

Az ipari robotok alkalmazása a termelésben ma már nélkülözhetetlen, hiszen gyakran ezek a gépek végzik a legnehezebb feladatokat. A munkakörülményeik sokszor elviselhetetlenek lennének az emberek számára, így nem létezhet modern ipar nélkülük.

Gépész tervező mérnök

Milyen feladatok várnak az új munkatársra? Egyedi célgépek, készülékek, robotcellák, gyártósorok gépészeti tervezése Tervező munkához szükséges számítások elvégzése Műszaki dokumentációk elkészítése Konzultáció kollegákkal a főbb funkciókat illetően Milyen elvárásoknak kell…

CAD szoftverek a mindennapokban

Az automatizálással párhuzamosan szükségessé váltak olyan szoftverek, melyek a tervezési folyamatok idejét is képesek csökkenteni. Mivel sikeresen rövidíthető lett egy termék előállításának ideje, szükségessé vált egy olyan szoftver is, mely…

Kollaboratív robotok jelensége az iparban

A kollaboratív robotok terjedése egyre biztatóbb jelenség a piacok világában. Számos pozitív hatásuknak köszönhetően ugyanis nem csak a termelésben segédkeznek, de bizonyos biztonsági hibákat is kiküszöbölnek.

Projektvezető

Milyen feladatok várnak az új munkatársra? Projektek leszállítása határidőre, a megfelelő minőségben, a költségkereteken belül Projektcsapat vezetése (feladatok delegálása és teljesülésük követése, ellenőrzése) Külső és belső érintettek menedzsmentje, kapcsolattartás a…