Autóipar

Turbó szivárgás ellenőrzés

Feladat

Egy meglévő gyártósorba integrált automata végellenőrző állomás, mely egy autó turbófeltöltőjének a szivárgás vizsgálatát ellenőrzi.

Megoldás

Ezt az állomást már egy meglévő gyártósorra kellett integrálnunk, melynek feladata az autókban található turbófeltöltő szivárgás tesztelése. Palettán érkezik a termék az állomáshoz, melyet egy 3 tengelyes manipulátor emel fel és helyez be a szivárgásteszter vizsgálathoz. A manipulátoron lévő megfogók pneumatikusan vannak működtetve. Miután leraktuk a terméket a vizsgálati pozícióba, azután történik egy leszorítás és tömítés. Külön ehhez a feladathoz gyártott tömítőfejek látják el a termék csatlakozó pontjain a tömítést, melyeket ugyancsak pneumatikus hengerek mozgatnak. Miután megtörténik a mérés, vissza kerül a termék a palettára függetlenül a mérési eredménytől. Az állomásnál folyamatosan mentjük az adatokat és szolgáltatjuk a Vevő felső adathálózati rendszerének.

Eredmény

További megvalósult projektek

A robotika már nem csak az autóipari gyártósorokon hódít

A robotika már nem csak az autóipar sajátja, egyre több területen jelenik meg. Az ügyesség, mobilitás és kapcsolódás területén elért innovációval a robotok új iparágakat hódítanak meg. Széles körű azoknak az iparágaknak a sora, ahol a robotika megtalálja a helyét és egyre inkább nő azok száma, akik rájönnek az előnyeire.

CNC technológia és 3D nyomtatás trendek

A 3D nyomtatás fejlődése még korai szakaszban van, korántsem aknázták még ki az összes benne rejlő lehetőséget, mégis forradalmasította a gyártási technológiákat. A számítógépes számjegyvezérléssel (Computer Numerical Control, CNC) kombinálva…
hu_HUHungarian
iso_promatech